СИНЯ ЛАМПА 

Марковски: Убиецът на Виктория едва ли ще получи доживотен затвор

Убиецът на Виктория, този вампир в човешки образ, едва ли ще получи доживотен затвор. Ако неговият адвокат го посъветва да се признае за виновен и той действително се признае за такъв, отпада възможността за доживотен затвор. В този случай ще получи най-много 30 години лишаване от свобода. Трябва да изтърпи поне две трети от наказанието, за да го освободят предсрочно.

Това коментира в сутрешния блок на БНТ адвокат Марин Марковски във връзка със заловения предполагаем убиец на журналистката Виктория Маринова.

,,Има генетичен материал, ДНК профилът е категоричен. Така че задържаният според мен извършител е действителният отговорник на злодеянието. В тази връзка ще си позволя да поздравя полицията за успешните действия“, добави Марковски.

,,За ДНК профилите не бива да се пестят средства. Имат в базата данни неговата ДНК и ето че извършителят вече е на подсъдимата скамейка. Така че пари в това отношение не бива да се пестят, защото не е редно“, сподели адвокатът.

,,Който прави престъпление, никога не смята, че ще бъде заловен, той се мисли за недосегаем. Но в крайна сметка няма идеално престъпление, защото всяко престъпление винаги оставя следи“, заключи Марин Марковски.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ