СИНЯ ЛАМПА 

Главният прокурор: Убиецът на Виктория ще бъде съден и за изнасилване

В хода на работата стигнахме до лице, което снощи беше задържано от немската полиция по наше искане. Лицето е Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 година в град Русе и живущ там. Адресът, който е обитавал, е в близост до местопрестъплението. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Младен Маринов повод ареста на заподозрян за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова.

Лицето има криминална регистрация през 2007 година за кражба на цветни метали. Няма друга криминална регистрация, посочи Маринов.

В хода на работата са иззети достатъчно веществени доказателства, които пряко свързват лицето с жертвата. Част от ДНК експертизите са готови, които дават информация за наличие на ДНК материал по дрехите, с които е бил извършителят. Има негов ДНК материал и върху жертвата. Очакваме още доказателства, които да го свържат с жертвата, заяви вътрешният министър.

До момента всичко говори за спонтанно деяние. Имаме информация, че цялата предишна нощ е употребявал алкохол. Намирал се е близо до мястото на извършване на убийството, посочи Младен Маринов.

Той благодари на криминалистите в МВР. Колегите направиха доста точен профил на лицето и ни дадоха добра насока, заяви Маринов.

Министърът на вътрешните работи припомни, че на 06.10.2018 г. в 14.27 часа е подаден сигналът за намерения труп на Виктория Маринова при крайбрежната алея в Русе. До момента не се изключва нито една версия за убийството – от личния живот до професионалната ѝ дейност. Започната е проверка на всички факти и обстоятелства. Изготвен е списък на лица от криминалния контингент, извършен е оглед, назначени са съответните експертизи. Извършени са множество разпити, обясни Младен Маринов.

От своя страна главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че разследващите разполагат с множество доказателства, че заловеното лице е действителният извършител на убийството на Виктория Маринова.

За кратък период от време при изключителна мобилизация бяха събрани множество доказателства, които сочат лицето Северин Красимиров за сигурния извършител на престъплението. До този етап доказателствата за убийството на Виктория Маринова показват спонтанно нападение, с цел сексуално посегателство, каза Цацаров.

Държавният обвинител поясни още, че обвиняемият ще бъде съден по две престъпления – за изнасилване и за убийство.

Лицето е напуснало страната през Дунав мост и веднага е била издадена европейска заповед за разследване и задържане, добави Цацаров.

Предстои процедура по неговото екстрадиране пред германски съд и привеждане на лицето тук. Разбира се, всички действия по разследването ще продължат, увери още главният прокурор.

В хода на действията не се изключва каквато и да е версия. Разпитани са множество свидетели и нейни колеги. На този етап не можем да твърдим, че убийството е извършено заради работата ѝ, заключи Сотир Цацаров.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ