ПОЛИТИКА 

Борисов бесен, разсипали го с туитове заради убийството на Виктория

„Поднасям своите съболезнования към близките на убитата Виктория Маринова в Русе“, заяви на извънреден брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. Той заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров дадоха подробности около разкриваемостта на жестокият убиец на Вероника в крайдунавския град.

„Благодарности към всички прокурори и разследващи, към Института по психология. Потвърждавам обещанието си за заделени средства към Института по криминалистика, за да го осъвременим с техника, защото сега ни бяха нужни над 24 часа, за да установим ДНК-то“, заяви Борисов. „Благодаря и на всички граждани и нещатни работници, които ни помогнаха“, добави той.

Обръщам се към всички разследващи журналисти и натискът, на който подложихте всички органи, въпреки че в неделя ви помолих да изчакате няколко дни. Можеше да се предизвика укриване на вещи, на извършител и нямаше днес какво да си говорим“, обясни той.

„Благодаря на трите Федерални провинции в Германия, на техните ръководители. Заподозреният менеше адреса си постоянно на територията на трите провинции и трябваше да бъде издирван’, информира Борисов.

Премиерът изрази разочарованието си от постоянните нападки, които получаваше България в последните дни. „Българи направиха така през тези дни да се говори като за Малта и Словакия, да се очерни държавата по най – гаден начин“, заяви той.

„Благодаря на тези от вас, които коректно заявиха, познавайки работата, че все пак трябва да се изчака. Ние и сега продължаваме да работим. Ще бъде разпитан от немски съд, ние ще предоставим и цялата ДНК информация, която имаме и от жертвата и от това, което е открито по дрехите на задържания. В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно вярно нещо. Разни сини и червени политици се скъсаха да пращат мейли и да ходят да обясняват какво се е случило в България. Сякаш това не се е случвало другаде?!

Много неща бих казал, но те ще минат добрия тон. Знам, че сега в Брюксел доста хора ме гледат, аз умишлено не разговарях с тях няколко дни. И въпреки това, което са ни учили, не само на правосъдие, не само като действие на полицията – да не се обвинява никой, докато категорично не е доказано, те ни разсипаха от туитове и аз тук доста ще си поговоря с тях, ще си променя и за шпицен кандидата мнението. Много внимателно съм чел всичко. Ще имаме сериозен разговор в ЕНП. Но това е политиката“, завърши Борисов.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ