ПОЛИТИКА 

Антон Кутев: ГЕРБ поемат отговорност от мафиотски тип

Когато като политическа сила решавате да поемате политическа отговорност за нещо, което се е случило в държавата, като приемате оставките на трима министри, единия го правите шеф на банка, другия – зам.-министър, а третия от главен секретар на МВР го правите министър. Това е отговорност в най-вулгарния мафиотски тип. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Антон Кутев преди гласуването на оставката на Николай Нанков като депутат.

Познавам Николай Нанков преди да стане министър. Проблемът ми не е той, а думата „отговорност“. Не става дума за отговорност, а за смяна на местата и за продължаване на същата линия, заяви Антон Кутев.

Депутатите прекратиха пълномощията на народния представител Николай Нанков. Припомняме ви, че Нанков подаде оставка като министър на регионалното развитие и благоустройството след тежката катастрофа с автобус край Своге.

След това той се върна в парламента като депутат от ГЕРБ, а регионален министър стана Петя Аврамова, която пък преди това бе народен представител.

Гласуването на прекратяването на пълномощията на Нанков бе съпроводено от въпрос от депутата Драгомир Стойнев от БСП, който попита ще стане ли зам.-министър на Аврамова.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ