НОВИНИТЕ 

Ченге от ДАНС задържан за опит за кражба на златно съкровище

Златно съкровище „на няколко хиляди години“ ще бъде показано утре от Специализираната прокуратура, ДАНС и МВР, съобщи БГНЕС. По време на акцията срещу иманярите, които са искали да откраднат въпросните антики, има и задържан служител на ДАНС. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на днешното заседание на кабинета.

Министър-председателят разпореди още да бъде сформиран експертен екип, който да изследва съкровището, понеже то било „уникално“. Борисов включи в операцията и културния министър Боил Банов с думите: „Боиле, ще се включиш и ти с ГДБОП и ДАНС утре. И МВР с Младен (б.ред. – вътрешният министър Младен Маринов), ще се разберете след това.

Иманяри искаха да вземат златно съкровище на няколко хиляди години. Имаме и от ДАНС даже арестуван. Така че да го видите (б.ред. – съкровището) със Специализираната прокуратура и го покажете на хората утре… Ще вземете експерти и ще го погледнете, но е уникално!“ От думите на Борисов не стана ясно къде точно е намерено съкровището.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ