НОВИНИТЕ 

Погребват убитата Виктория Маринова в петък

Поклонението пред тленните останки на зверски убитата в събота по обед Виктория Маринова ще бъде в петък, 12. 10.2018 година от 10.30 в храма „Св. Троица“ в Русе.

Припомняме ви, днес сутринта властите потвърдиха, че убиецът на Виктория е арестуван в Германия. Задържаният се казва Северин Красимиров и е на 21 години. Според данните ДНК-то, открито по трупа на жената съвпада с неговото.

Работим по версията за евентуални съучастници и мотиватори на Северин Красимиров за извършване на престъплението. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, съобщава „Фокус“.

„По отношение на напускането на държавата от извършителя – престъплението е извършено на 6.10.2018 г. между 11.00 и 11.40 ч. Той е напуснал законно границата на България през ГКПП „Дунав мост“ в посока Румъния“, каза още министърът и обясни, че той е влязъл в Германия с още двама души. „В момента на напускането на страната ние все още нямахме информация, че той може да е извършител. Хубаво е, че граничният контрол го е регистрирал, че напуска и впоследствие достигаме до неговото местонахождение“, обясни Маринов.

„До момента имаме събрани доказателства, които подкрепят в голяма степен, че той е действал ситуитивно и без предварителна подготовка. Това е подкрепено със свидетелски показания. Но работим и по тезата за търсене на негови евентуални съучастници и мотиватори на това престъпление“, обясни Маринов.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ