Home » Спорт » Тухел коментира продажбата на Челси и спекулациите за Кристенсен и Рюдигер

Тухел коментира продажбата на Челси и спекулациите за Кристенсен и Рюдигер

Сподели новината

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че очаква през следващите няколко седмици разговорите за продажбата на клуба да се активизират, но самият той не е сигурен дали трябва да провежда срещи с потенциалните нови собственици.

Европейските шампиони бяха обявени за продажба от руския им собственик Роман Абрамович почти веднага след началото на войната в Украйна, но след това британското правителство наложи собственици на олигарха, с които практически придоби контрол върху съдбата на лондонския клуб. До момента няколко бизнесмени от Европа и САЩ показаха явен интерес към придобиване на акциите на Челси.

„Не съм сигурен, че мога да ви кажа кои са хората, които са направили оферти за клуба. Моята информация е, че засега има четири оферти и през следващите седмици ще има по-интензивни разговори“, каза германският мениджър преди съботния мач с Брентфорд.

„Не знам дали тези хора искат да се срещат с мен и изобщо не знам дали ми е работа да се виждам с тях. Може би за мен ще бъде най-добре да вляза в тези преговори максимално късно“, каза още той.

Тухел изрази задоволството си от решението на правителството да позволи продажбата на билети на феновете. В момента мачове могат да посещават единствено тези, които имат сезонни карти, като последният такъв ще бъде този с Брентфорд.

Германецът обаче трябваше да коментира и всички слухове около негови ключови играчи, които излязоха по време на паузата за национални отбори. Според информациите Андреас Кристистесен вече се е договорил с Барселона за това да играе на „Камп Ноу“ от следващия сезон. Агентът на Антонио Рюдигер също преговаря с „каталунците“, докато Ромелу Лукаку прави всичко възможно да се завърне в Интер.

„Чух тези слухове за Андреас Кристенсен. Нямам повече информация, защото не съм говорил с Андреас за това. Не можем да преговаряме с играчите. В момента не можем нито да продаваме, нито да купуваме. Усещам, че Ромелу Лукаку е много мотивиран и силен в тренировките. Много ангажиран, когато играе. Той има манталитет на победител и ще остане такъв. Ще продължи да бъде важен за нас. Той изигра добър мач с Мидълзбро, което беше важно и за нас, и за него. Много съм щастлив, че договорът на Аспиликуета бе удължен. Знаех какъв брой мачове е необходим за това. Знаете колко много разчитам на него. Ситуацията с Рюдигер е такава, каквато е. Ръцете ни са вързани. Не можем да преговаряме с него или да му отправяме оферти. Не можем да говорим и с неговия агент. При това положение е справедливо той да може да изслужа другите оферти. Аз обаче все още вярвам, че може да остане. Невъзможно е да планираме лятото и затова и не го правим. Може би сега това дори е някакво предимство, защото тези мисли не ни разсейват“, коментира Тухел.

Отборът на Челси заема трето място в класирането на Висшата лига с 59 точки от 28 мача.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.