СПОРТ 

Волейболните националки се сетиха да побеждават на Световното, но късно

Волейболните ни националки завършиха с победа участието си на световното първенство в Япония. Селекцията на Иван Петков отвя Азербайджан с 3:0 гейма (25:19, 25:20, 25:20) в последния си мач от група „F“ от втората фаза на шампионата. Мачът се игра в зала „Осака Мунисипал Сентрал Джимнезиъм“.

С това България записа четвърти успех и завърши на Мондиала с две последователни победи. В сряда нашите надиграха и Тайланд с 3:2 гейма.

След този прекрасен завършек нашите момичета прикючват на шесто място в група „F“ – с четири победи, пет загуби и 11 точки. Тимът ни може да остане на това място, ако по-късно днес Турция победи Тайланд. По този начин България ще раздели 11/12-о място в крайното класиране на Мондиал 2018. Азербайджан остана на последното място в групата с едва 2 победи, 7 загуби и 6 точки.

С най-голям актив за успеха на България днес беше Мирослава Паскова с 13 точки (3 блока, 3 аса и 39% ефективност в атака). Христина Русева завърши с 11 точки (3 блока, 1 ас и 67% ефективност в атака), а Нася Димитрова приключи с 11 точки (2 аса и 53% ефективност в атака). Най-резултатна за Азербайджан бе Полина Рахимова, която приключи с 16 точки.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ