СВЕТЪТ 

Трети руски агент замесен в отравянето на Скрипал?

Руски сайт назова трети служител на военното разузнаване, който според него е замесен в отравянето на двойния агент Сергей Скрипал във Великобритания, предаде Ройтерс.

Новинарският портал „Фонтанка“ цитира данни, че Сергей Федотов е посетил Великобритания през 2016, 2017 и 2018 г. и е напуснал тази страна на 4 март – в същия ден, когато от кралството са си тръгнали и други двама агенти на Главното управление (ГУ) – руска разузнавателна служба, по-известна под старото си наименование Главно разузнавателно управление (ГРУ) – които вече бяха назовани като заподозрени за атаката.

Бившият руски разузнавач, превърнал се в британски шпионин, Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха открити в безсъзнание на пейка в британското градче Солсбъри именно на 4 март. Великобритания твърди, че Скрипал баща и дъщеря са били отровени от двама служители на ГУ, идентифицирани като Анатолий Чепига и Александър Мишкин, с военното нервнопаралитично вещество „Новичок“ – обвинение, което Москва отрича.

Миналия месец вестник „Дейли телеграф“ писа, че британската полиция е установила самоличността на трети руски агент, който според нея е бил на разузнавателна мисия преди опита за убийство на Скрипал. Британският ежедневник не разкри името на заподозрения, припомня Ройтерс.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ