СИНЯ ЛАМПА 

Циганите в Русе с брадви, ятагани и лопати от страх да не ги подпалят

Часове наред хората от махалите „Тракцията” и „Селеметя” в Русе се притесняваха да се приберат по домовете си и се страхуваха от саморазправа.

Минути преди полунощ, по улиците все още имаше хора, информира бТВ. Ромите, въоръжени с брадви, ятагани и лопати, твърдяха, че няма да се приберат, докато не са сигурни за безопасността си и призоваха полицията да ги защитава.

Припомняме ви, че местни разказаха как в махалите „Тракцията” и „Селеметя” група мотористи и хора с джипове, около 15-20 души, са нахлули. Там живеят близките на заподозрения за убийството на журналистката Виктория Маринова.

„Дойдоха мотористи тук в целия квартал, по принцип исках само да снимам моторите, обичам моторите и искам да ги снимам. Един моторист дойде срещу мен и вика, защо ме снимаш и ме нападнаха ей тъй. Те ми хванаха телефона и го счупиха”, каза един от жителите на махалата.

По думите на хората е имало заплахи от страна на мотористите, но до сблъсъци не се е стигнало. „Докато спим щели да ни запалят къщите, децата и щели да направят капан. Искат да ни убият“, каза друг жител на квартала.

Полицейски патрули и служители на жандармерията имаше и в двата квартала за осигуряване на спокойствието на жителите. Ранени хора няма.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ