НОВИНИТЕ 

Учениците от 97-мо СУ чуват Орлин Павлов вместо звънец

Столичното 97 СУ „Братя Миладинови“ замени звънеца с хита на Орлин Павлов „Още малко“. Промяната с песента от продукцията „Скъпи наследници“ среща и одобрението на учителите в школото.

Според Мария Лазарова, която преподава по предметите от философски цикъл, в политиката на институцията основен принцип е, че ученикът е в центъра на събитията. Екипът на школото осъзнава, че за да има качествено образование, е необходимо да се създаде позитивна атмосфера и за децата, и за учителите. Най-малките ученици реагират много положително на тази промяна и влизат в час, заредени с радост и добро настроение.

Учителят по български език и литература Калина Тошева смята, че тази практика е отличен начин за популяризиране на качествената българска музика сред подрастващите. Учениците признават, че правят аналогия между класната стая и дома, в който са събрани всички техни приятели. Те се подготвят за час пеейки и танцувайки, а дори и да се скарат, песента ги сплотява и се разбират много по-бързо. „Още малко“ им дава сила и увереност, че винаги ще имат някой близък до себе си. Освен това, музиката развива тяхното въображение, помага за концентрацията в час.

Тази практика се прилага от близо година с цел. До този момент функцията на звънеца за влизане в час са изпълнявали песента на Стефан Вълдобрев „По-полека“ и „Аз искам“ на „Революция Z“.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ