АВТО-МОТО 

Aвтомобилите, които поевтиняват най-бавно, са…

Сайтът за продажби на различни видове стоки Youla анализира движението на цената на автомобили втора употреба. Така експертите са устaновили кои модели най-бързо губят от цената си и кои най-бавно.

За основа са използвани данните от обявите за продажба на леки коли до 5 години, като системата предсказва промените в цената, изхождайки от увеличение на възрастта, пробега и други параметри.

Най-устойчив на старенее при моделите на 5 години се оказва Nissan Almera, който за година губи само 12% от стойността си. Втората позиция е за Hyundai ix35, Renault Megane и Mitsubishi Lancer, при които спадът е 13%, а на трета – Chevrolet Spark, при който намалението е с 14%.

На обратния полюс се нарежда Genesis G80, който само за година губи 54% от цената си. Втората позиция е за Mercedes-Benz V-Class (-39%), а третата – за Subaru Outback и Mercedes-Benz C-Класс (-38%). В Топ 5 на най-бързо стареещите автомобили попада и Range Rover, чиято цена пада с 37% за година.

При автомобилите на 2-3 години най-устойчив откъм цена отново Nissan Almera, при който спадът е с 18%. На второ място са Hyundai ix35, Chevrolet Spark и Honda Fit (-19%). В петицата влиза и Mitsubishi Lancer (-20%).

Лидерът в негативен план не се променя – премиум-седанът Genesis G80 на възраст 2-3 години губи 63%. Втората позиция е за три модела – Mercedes-Benz V-Class, Mercedes-Benz C-Class и Range Rover (всички те поевтиняват с 48%). Петицата затваря BMW 7-Series с 47% намаляване на стойността.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ