МИСТЕРИИ 

Руски учен: Извънземните може би са някъде там, но не искат да контактуват с нас

Директорът на Института по астрономия на Руската академия на науките Дмитрий Бисикало заяви, че е възможно да съществуват извънземни цивилизации, които не желаят да влязат в контакт с нас, съобщи РИА „Новости“.

„Смятам, че съществуват извънземни разумни цивилизации“, каза той. „Възможно е да съществуват аналогични на нашата цивилизации. Те вероятно са много. През 1960 година експертът по астрономия и астрофизика Франк Дрейк от Калифорнийския университет в Санта Крус изведе формула, която позволява да се прецени броят на извънземните цивилизации, с които можем да осъществим контакт. В съответствие с въпросната формула те са много“.

По думите му, главната причина досега да не са намерени доказателства за съществуване на извънземни цивилизации е, че извънземните не желаят да влязат в контакт със земляни.

Това може да е свързано с кратката продължителност на живота на извънземна цивилизация. Бисикало отбеляза, че откриването на свидетелства за съществуване на извънземен живот е сред най-актуалните задачи.

В края на юли бе оповестено, че космическият телескоп „Тес“, който има за цел да търси екзопланети посредством транзитния метод, е пристъпил към изпълнение на научна програма.

Учените се надяват с помощта на новия телескоп да открият големи небесни тела, на които има подходящи за живот условия.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ