ЛИЦАТА 

Дете събира пластмасови бутилки, за да помогне на бездомните животни

Малката Радост е само на 8, но има кауза. Момичето се опитва да събере до 26-ти октомври 500 кг пластмасови бутилки, а със средствата от рециклирането им да помогне на животните, които са на улицата. Мечтите ѝ се простират и по-далеч – тя иска да създаде приют сред природата за бездомни кучета и котки.

Искам да им помогна като им намеря дом, защото мисля, че когато имат бълхи, ги боли, когато ги хапят, затова искам да ги махна и после да им намеря дом и да имат какво да ядат, да имат топъл дом, разказа пред Нова телевизия Радост.

В търсене на покрив за животните на улицата детето решава да събира пластмасови и стъклени бутилки, а майка ѝ прегръща мечтите ѝ.

За да може тя да знае, че от нейната любов, от нейната добрина и сила реално група животни ще живеят по-добре, сподели майката на момиченцето Надежда.

Намира фирма за рециклиране на отпадъци, която на 26-ти октомври ще дойде пред дома им. Но при условие, че съберат минимум 500 кг пластмаса. Ако успеят, със средствата искат да построят къщички за бездомните животни в квартала.

Примерът на Радост що е то доброта се оказва заразителен. Надежда разказва за каузата в социалните мрежи. Стотици хора от страната и чужбина споделят публикацията и вече участват в малката, вече по-голяма кампания.

А когато даряваш радост, получаваш радост. Осемгодишното дете, което мечтае на глас, получава изненадващ подарък от непозната жена – каишка за кучета.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ