СВЕТЪТ 

Заев предлага сделка на опозицията в Македония

Премиерът на Македония Зоран Заев призова депутатите в парламента на страната за „национално помирение“, съобщиха агенциите. Той също така предложи на най-голямата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ „амнистия“.

Заев заяви при вчерашните дебати в парламента за промяна в конституцията, че ако опозицията гласува за конституционните промени в съответствие с Преспанското споразумение, тя ще получи „амнистия за своите членове, които са съдени заради сблъсъците в парламента, които станаха на 27 април м.г.“, при щурма на парламента от демонстранти.

„Сега е моментът да простим. Нека да простим, когато е най-необходимо. Всички знаем, че пикът на разделението и омразата беше на 27 април. Снимките с окървавени депутати обиколиха целия свят. Тук е шансът да простим. Нека да започнем от 27 април. Знам, че всичко си има цена. Готов съм да я платя. Няма бъдеще без прошка тук, в парламента“, подчерта Заев пред македонските депутати. От ВМРО-ДПМНЕ отново се обявиха против промяна на името на Северна Македония.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ