СВЕТЪТ 

Полицията: Заложническата драма в Кьолн бе терористичен акт

Заложническата драма в Кьолн, която бе разрешена в рамките на часове от полицията, е била терористичен акт. Това заяви току-що полицията в града на специална пресконференция, на която даде първите по-подробни детайли за нападението. Преди това имаше информация, че става дума за лични отношения между мъж и жена, но полицията ревизира това.

Вчера малко след 12 часа мъж е хвърлил коктейл Молотов в ресторанта „Макдоналдс“ на централната гара в Кьолн. Огънят засегнал едно 14-годишно момиче. Детето е излязло бягайки от ресторанта и е викало за помощ. То е леко ранено, настанено е в болница. Коктейлът е задействал противопожарната аларма в ресторанта и са се включили пожарогасителите на тавана.

Нападателят е избягал в съседната аптека, където е взел една жена за заложничка. В това време полицията евакуира гарата и отцепи региона. Към 15 часа спецачaстите успяха да атакуват аптеката – малко преди това нападателят е заплашил да подпали заложничката, но с много изстрели в него това е предотвратено. Той е жив, но в тежко състояние и в момента го оперират в болница. Жената също е пострадала.

В аптеката е открит паспорт, издаден на името на 55-годишен сирийски бежанец. Докато е държал жената за заложница, той е поискал да бъде освободена тунизийска затворничка, но коя е тя и къде е задържана полицията не съобщи. Преговорите полицията е провела с помощта на арабски клиент в съседен магазин, който се е намирал там по време на акцията. Той е превел разговора с нападателя.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ