ЗДРАВЕТО 

Кестените вдигат парализирани от инсулт

За възстановяването след инсулт е важно да се изясни коя е причината за събитието: ако това например е диабет, да се обгрижва основното заболяване и паралелно с това да се полагат усилия за възстановяване на поразените органи и функции. В зависимост от тежестта на удара това може да се постигне почти напълно или частично, но друг път по разни причини е невъзможно. Медицината е предвидила няколко задължителни стъпки, които трябва да се спазват.

Но природата също така предоставя известни на българите от древността средства, с които можем да направим последствията от инсулта по-леки и да предотвратим неговото повторение. Екстрактът от конски кестен може да бъде препоръчан от вашия терапевт, но това е цяр, използван поколения наред в лечебните практики на много народи. Известно е болкоуспокояващото му действие, способността му да подобрява тонуса на кръвоносните съдове и да оптимизира движението на кръвта по тях.

В комбинация с консумация на магданоз ефектът е гарантиран. Отварата от корените му зарежда с етерично масло, което се извлича лесно и допринася за отделяне на излишните течности и за “прибиране” на отоци от всякакъв род. Тъканите възвръщат постепенно естественото си състояние, притиснати нерви и съдове се освобождават и така по-лесно се възстановяват някои блокирани след инсулта функции.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ