СВЕТЪТ 

Взрив в колеж в Крим, най-малко 13 души загинаха

Най-малко 13 души са загинали, повечето ,ченици, а около 50 души са ранени днес при взрив в политихническия колеж в град Керч, на Кримския полуостров, съобщи руската агенция ТАСС. Представител на местните власти заяви, че е взривено самоделно взривно устройство.

РИА – Новости съобщи, че взривът е избухнал в столовата на колежа, а взривното устройство е съдържало много метални предмети за по-големи поражения. Повечето загинали при взрива са ученици, съобщи Людмила Лубина, която е пълномощник по правата на човека в Крим. Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент, заяви че се разглежда версията за терористичен акт.

Националната антитерористична служба съобщи, е координира работата на службите, за да се предотвратят възможни последващи експлозии.

Оглавяващият Крим Сергей Аксенов замина за Керч. Служители на Министерството на извънредните ситуации също отлетяха за републиката. Първоначално бе съобщено, че се е взривил газ. В последствие се оказа, че сградата не е била газифицирана и не е имала договор за доставка на газови бутилки.

Неназован източник от правоохранителните органи каза, че „по първоначална информация е избухнала газова бутилка“. Служител в болница в Керч заяви, че 18 човека са приети с рани от експлозията. Лекарите очакват да бъдат докарани още около 50 пострадали.

Снимки от мястото на взрива показваха изпотрошени прозорци на първия етаж на двуетажната сграда и разпръснати отломки по земята. На мястото са пристигнали линейки и пожарникари.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ