Home » Бизнес » Санкциите на Запада ще доведат до катастрофа на световната икономика

Санкциите на Запада ще доведат до катастрофа на световната икономика

Сподели новината

Санкционната политика, провеждана от Запада срещу Русия, Китай и други държави, може да доведе до катастрофа на световната икономика. „Инфлацията, прекъсванията във веригите за доставки и рязко покачващите се цени на стоките от първа необходимост са само малка част от това, което ще се случи, ако големите сили продължат да поставят сигурността пред икономиката“. Това мнение е изразено в статия, публикувана във водещия хонконгски вестник South China Morning Post.

Световната икономика вече сериозно страда от отделянето на търговията, пандемията, причинена от коронавируса, и последиците от санкциите.

Още новини от Украйна

„Първо инфлация, след това стагфлация. Какво следва? Отговорът се крие във фрагментацията и разпадането на световната икономика, придружена от сътресения на финансовите пазари и социално напрежение. Това е прогноза как ще се развият събитията“, смятат анализатори.

„Когато глобалната икономика се представя добре от дълго време, със силен, макар и не винаги справедлив растеж, стабилност на цените и ниски лихвени проценти, е изкушаващо да се мисли, че системата може да понесе безразборни и необмислени удари, като същевременно остане устойчива. Въпреки това, има твърде много удари от различни посоки. Това ще я накара да залитне и в крайна сметка да рухне от удар с нокаут, като в бокса. В същото време в тази битка няма да има победител, а само куп губещи“ е мнението на икономисти.

Поставете оценка:

4.3

Оценка 4.3 от 6 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.