Home » България » „КонтурГлобал Марица Изток 3“ – те избират доброто

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ – те избират доброто

Сподели новината

Ежедневието за децата с аутизъм и техните семейства не е обикновено, нито лесно. В региона на Стара Загора има едно специално място, където те винаги могат да намерят подкрепа, разбиране и възможност за развитие. Вече 16 години центърът на Сдружение „Алтернатива 55“ предлага алтернативни методи за интегриране на децата със специални образователни потребности и помага на тях и близките им.

Всяка година от сдружението отбелязват със серия от активности Световния ден за информираност за аутизма – 2 април. Тази година не беше изключение – продължение на две седмици – от 14 март до 2 април – специалистите от центъра и представители на партньорски организации проведоха информационни дни, лекции, арт ателиета, часове по трудотерапия, приказкотерапия и спортни занимания с децата, посещаващи центъра за рехабилитация и интеграция.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ - те избират доброто

„Алтернатива“, която е първият подобен център в Южна България, разчита на средства от бюджета, но те често са недостатъчни за цялостната дейност на организацията, която работи с 25 деца и техните семейства, от Стара Загора и съседните региони. Тук на помощ идват дарители, а един от дългогодишните партньори на сдружението е „КонтурГлобал Марица Изток 3“ – компанията, която оперира една от най-големите електроцентрали в района на маришкия басейн. „Работим с Център „Алтернатива“ от 2014 г. насам. Те са сред най-дългогодишните и любими каузи за нашите служители в корпоративната ни програма за даряване по ведомост. Служителите ни могат да даряват сума по избор всеки месец, а компанията я удвоява – така успяваме да умножим и подкрепим добрината, която хората от „Алтернатива“ дават на децата със специални образователни потребности“, разказва Невена Димитрова, специалист Комуникации и КСО в „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Над 60 000 лева са средствата, дарени от служителите на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ за вече 8-годиното партньорство, а компанията от своя страна е удвоила тази сума, така че общата стойност на подкрепата е над 120 000 лева. Сумата може да изглежда скромно, но благодарение на тези средства „Алтернатива“ успява да финансира голяма част от основните си инициативи.

Един от най-значимите проекти, на Сдружение „Алтернатива“ и „КонтурГлобал Марица Изток 3“ беше реализиран през 2017 г., когато беше закупена специализирана система за комуникация с поглед „АСИСТ“. Иновативната апаратура подпомага способностите за комуникация, обучение, развитие и интегриране с помощта на най-съвременни технологии и по този начин подобрява качеството на живот на деца с ГГР (генерализирани разстройства в развитието). „Новите технологии дават безкрайни възможности за подобряване на живота ни. В случая за децата с аутизъм те са особено важни, защото предоставят много добри опции за личностно развитие и за качествена интеграция. В нашата компания ежедневно прилагаме иновативни технологии в работата си и за нас е особено важно да подкрепяме подобни проекти“, споделя Невена Димитрова.

„Тази година по случай 2 април подарихме на центъра специализирана психологическа литература, която да помогне на екипа да поддържа знанията и експертизата си в час с най-актуалните тенденции“, казва Невена Димитрова. Освен с дарение на финансови средства, служителите на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ многократно са подкрепяли каузата на сдружение „Алтернатива 55“ и чрез доброволна работа.

Активното включване на служителите на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ в програмата за даряване по ведомост и участието на доброволци от компанията в различни социални инициативи в региона наскоро донесе на компанията Сребърен знак 2021 „Отговорна компания –отговорни служители“ от Фондация BCause.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ е сред най-големите корпоративни дарители в района Стара Загора. За последните 10 години компанията е инвестирала над 10 млн. лева в подобряване на средата на живот на хората в региона на Гълъбово и Стара Загора. Устойчивите резултати от дългогодишната ѝ работа с местните общности са признати през годините – отличието „Общински дарител“ 2017 на Националната Асоциация на Общините в Република България, „Корпоративен дарител“ за 2018 на Българския Дарителски Форум, наградата „Бизнес Хонорис Кауза“ през 2022 г.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ - те избират доброто

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.