СВЕТЪТ 

Турските власти назначиха денонощна охрана за годеницата на убития журналист

Годеницата на убития в саудитското консулство в Истанбул журналист Джамал Хашоги ще бъде неотлъчно охранявана през цялото денонощие, съобщиха турски медии.

Служебната охрана на Хатидже Дженгиз ще се осигурява от Истанбулското валийство. Решението да ѝ бъде осигурена охрана е било взето по искане на Хатидже Дженгиз, която е турска гражданка. Тя подала в истанбулското валийство оплакване, че животът ѝ е под заплаха след убийството на Хашоги.

Твърди се,че Хатидже Дженгиз живее в квартала Фатих в Истанбул. Междувременно стана известно,че една седмица преди да бъде убит, Джамал Хашоги закупил жилище в Истанбул, в кооперация, намираща се в района на Топкапъ.

Телевизия „А-хабер“ показа видео кадри, от които се вижда Джамал Хашоги и годеницата му да влизат във входа на кооперацията. Според източника кадрите са заснети на разсъмване, в 4.58 часа в деня, когато Хашоги е бил убит. Пак според източника по някое време двамата излезли и се върнали отново в жилището в 12.17 часа.

Същият ден, около 13.30 часа Хашоги отива в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, където според твърденията на Рияд е бил убит при свада в консулската служба.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ