Home » Свят » Над 90 мигранти загинаха при корабокрушение в Средиземно море

Над 90 мигранти загинаха при корабокрушение в Средиземно море

Сподели новината

Над 90 мигранти загинаха при корабокрушение в Средиземно море при опит да стигнат до европейските брегове от Либия, пише италианският вестник "Avvenire".

Според изданието, в надуваемата лодка е имало около 100 души. Тази информация се основава на показанията на четирима души, спасени от екипажа на танкера „Алгрия 1”, който се намираше в зоната на корабокрушението. Корабът се насочва към Либия.

Представители на неправителствени организации, включително "Лекари без граници", настояват спасените да не се връщат обратно в Либия и да им бъде осигурено "безопасно пристанище" за слизане., предаде Нова ТВ.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар