Home » Свят » ЕС ще използва нов инструмент за замразяване на средства за Унгария

ЕС ще използва нов инструмент за замразяване на средства за Унгария

Сподели новината

Изпълнителната власт на Европейския съюз ще приложи във вторник новата дисциплинарна процедура на блока срещу Унгария, казаха за Ройтерс двама източници, запознати с въпроса. Това е стъпка, която може да доведе до замразяване на финансирането за правителството на премиера, Виктор Орбан, предаде Ройтерс.

Миналия уикенд, Орбан постигна четвърта поредна убедителна победа на националните избори в Унгария, въпреки годините на критики от ЕС. Той е обвиняван в подкопаване на либералните демократични права и в използване на средства от блока, за забогатяване на неговите сътрудници.

Източник каза, че председателят на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен, ще обяви началото на дисциплинарната процедура, когато говори пред Европейския парламент по-късно през деня.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.