Home » Новини » Чорбанов: Няма как да се винят младите лекари, че бягат в чужбина при сегашните възнаграждения

Чорбанов: Няма как да се винят младите лекари, че бягат в чужбина при сегашните възнаграждения

Сподели новината

От „Има такъв народ“ изразиха сериозни резерви към новия Закон за здравето. Според депутата проф. Андрей Чорбанов, с промените се дават правомощия на здравния министър да прилага каквито реши мерки, включително задължителна ваксинация, ваксинационни сертификати и изолация.

„Обсъдихме с коалиционните партньори нашите виждания, представихме наши предложения и се надяваме на подкрепа. В закона има много текстове, които са важни и които дават възможност на болниците да работят извън епидемична обстановка“, коментира проф. Чорбанов в студиото на „Денят ON AIR“.
По думите му само цялостна реформа на здравната система може да направи така, че медиците у нас да получават справедливо възнаграждение.

„Цялостната реформа ще е сериозна и е заложена в коалиционното споразумение. Там няма разминавания, ще бъде много радикална и е предвидена да стане през целия управленски период. Докато не се е случи, ще трябва да се вземат временни решение, но крайният вариант ще съвсем различен, от това, което е в момента“, коментира проф. Чорбанов пред Bulgaria ON AIR.

„Временните решения понякога са работещи. Всичко трябва да бъде вкарано в норми, така че заплащането да бъде честно“, добави той.

Няма как да се винят младите лекари, че бягат в чужбина, когато не получават справедливо заплащане у нас, категоричен бе депутатът от ИТН. Според него липсите в родното здравеопазване са много:

„Наливат се милиарди в Здравната каса, големите милиарди не стигат реално до справяне с всичко… Невинаги се намират логични харчове за неща, които могат да не се направят“, посочи той.

Проф. Чорбанов коментира и разработваната от БАН ваксина срещу Ковид-19, като от думите му стана ясно, че до момента са разработени два прототипа, които да са ефективни срещу всякакви варианти на вируса.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар