СПОРТ 

Атакуваме Босна и Франция с Александър Везенков

Селекционерът на националния отбор по баскетбол Любомир Минчев се спря на 14 играчи за мачовете с Босна и Херцеговина и Франция от квалификациите за световното първенство в Китай през ноември и декември. Националите ни посрещат Босна и Херцеговина на 30 ноември от 19:00 часа в „Арена Ботевград“. Мачът ще бъде излъчен по БНТ, а билетите са по 5 лв. На 3 декември гостуваме на Франция в Лимож от 19 часа местно време.

Любо Минчев не е направил промени и ще разчита на играчите, които се представиха фантастично в предния квалификационен прозорец и победиха Франция с Никола Батюм и Нандо Де Коло в Ботевград. В тима се завръща капитанът Чавдар Костов, който вече е възстановен от травма. Включени са и играещите в клубове от Евролигата Дий Бост (Химки) и Александър Везенков (Олимпиакос).

„Изненадващо разбрах, че от Евролигата са променили датата на мача на Олимпиакос и тимът играе на 30 ноември. Ще изчакаме до последно, за да разберем дали ще можем да разчитаме на двамата. Затова съм повикал 14 играчи“, коментира Минчев ситуацията с Бост и Везенков.

Все още е жива надеждата и те да бъдат освободени от клубовете си за квалификациите, или поне да се включат към тима за двубоя срещу Франция.

Избраниците на Минчев: Чавдар Костов, Павел Маринов, Александър Везенков, Дий Бост, Божидар Аврамов, Станимир Маринов, Николай Вангелов, Димитър Димитров, Александър Янев, Христо Захариев, Станислав Ваклинов, Николай Стоянов, Венцислав Петков, Цветомир Чернокожев.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ