МИСТЕРИИ 

Извънземни ни заплашват със смърт

В последно време радиотелескопът „Аресибо“, разположен в Пуерто Рико, регистрира цяла поредица от съобщения, имащи изкуствен произход, съобщи Сет Шостак, главен астроном на института SETI, който се занимава с търсенето на контакти с извънземни. Според данните става дума за 72 сигнала, излъчени от неизвестен източник от галактика, намираща се на 3 милиарда светлинни години от Земята.

Според експертите от SETI вероятно става дума за изкуствен интелект, създаден от извънземен интелигентен живот. Учени от Харвард предполагат, че тези сигнали могат да идват от мощни предаватели, построени от свръхнапреднали цивилизации за връзка с междузвездни кораби. Сега Шостак твърди, че сигналите са в „заплашителен формат“ и вероятно съдържат заплахи за човечеството. Ако това е така, то планетата ни се намира в сериозна опасност. Според експертите много е вероятно космическите сонди Пайъниър 10 и Пайъниър 11, пуснати от НАСА преди 44 години, да са привлекли вниманието на извънземните. Апаратите неочаквано за всички промениха траекторията си, след като напуснаха пределите на Слънчевата система.

Те носят информация за точното местонахождение на Земята, за устройството на човешкия организъм и данни за живота на планетата ни. Този експеримент вече бе определен от редица учени, в това число и Стивън Хокинг, за опасен, защото не знаем с какви извънземни ще установим контакт.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ