ТЕМА 

Търсят музикални баби за рок група! Трябва и да са пластични…

Проект търси смели и „живи” баби, които пеят вярно, пластични са и искат да се забавляват. Те трябва да изпълняват съвременни, но аранжирани специално за тях рок-парчета. Иновативният за България музикален проект е на казанлъшкото читалище „Искра – 1860”, а организаторите са убедени, че групата „Бабс БГ” ще може да се изяви на голямата сцена още в началото на следващата година.

Проектът се нарича „Бъди звезда на 70“ и търси смели, „живи“ баби, които пеят вярно, искат да се забавляват, пластични са и са амбицирани да създадат нещо ново“, както обявиха идеолозите на проекта.

Ръководител на музикалния проект ще бъде певецът и единствен български възпитаник на престижната Музикална академия в Русия – „Гнесен“, завършил я с Червена диплома – старозагорецът Стоян Петров.

В търсенето на креативни и талантливи баби ще му помагат Теодора Иванова – заместник-председател на читалищното настоятелство и музикалният педагог Стефка Денева.

Целта е да се създаде певческа и танцова артистична музикална група от шест, осем или 12 жени, на възраст около и над 65 години, които да изпълняват съвременни, аранжирани специално, модерни поп и рок парчета, както и техни кавъри. За целта вече работят група композитори, които да адаптират музикален репертоар за бабешката поп и рок група.

„Проектът ни е местен и самодеен, съобразен и с демографските тенденции, но имаме амбицията да го превърнем в национален и комерсиален“, заяви на представянето му Теодора Иванова, заместник-председател на Настоятелството на „Искра-1860“. В помощ за реализацията на проекта се търсят и спонсори.

Според Стоян Иванов, който е оптимист и категорично убеден в успеха на иновативния бабешки певчески формат, подобни групи са изключително „успешни и атрактивни“, като даде за пример участието на такава група преди години в конкурса „Евровизия“.

„Започваме с баби, след време групата може да приеме и дядовци“, увериха от читалището, пише Дарик. Набирането на талантливи, свежи, креативни и смели баби за „Бабс БГ“ ще стане със специален кастинг, за който вече в града върви голяма рекламна кампания със специални плакати, вдъхновени от времето на младостта на бабите и с творческо намигане. Прослушването ще е на 1, 2 и 3 декември в читалище „Искра – 1860“, като кандидатките трябва да се подготвят за това с песен – изпълнена акапелно, рецитация на стихотворение и интервю – свободен разговор с журито.

Амбицията е още в първите месеци на новата година „Бабс БГ“ да печели симпатии и публика в цялата страна.

Вече е факт и първата баба, записала се за кастинга. Това е баба Радка от град Крън.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ