НОВИНИТЕ 

Деца ще раздават послания на шофьори

За седма поредна година от Националния дворец на децата ще връчат посланията си към шофьорите за безопасно управление на превозното средство през есенно-зимния период. В кампанията „Посланията на есенния лист“ ще се включат около 150 малчугани, обясни директорът на Двореца на децата Татяна Досева и допълни, че проявата се подкрепя от Главна дирекция Национална полиция, Регионалното управление на образованието София-град, Съюза на българските автомобилисти и Българския червен кръст.

,,Целта на кампанията е да се фокусира вниманието на децата, учениците, водачите на МПС, и на всички участници в движението върху необходимостта от засилване на вниманието и бдителността в есенно-зимните условия. Децата пишат това, което според тях е много важно. Те могат да пишат „Поставете коланите“, „Сменете си течността на чистачките“, „Заредете с антифриз“, „Не карайте пили“, заяви още Досева за БНР.

,,За да се реализира безопасно инициативата от Пътната полиция подпомагат движението по столичните булеварди „Константин Величков“ и „Александър Стамболийски“, а децата поднасят есенните послания към водачите, когато сигналът на светофарите за шофьорите свети червено“, посочи директорът.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ