ЛИЦАТА 

Тед Кочев се срещна с „Вездесъщият“

„Вездесъщият“ продължава похода си в Холивуд. След като преди седмица се състоя първата официална прожекция на лентата, режисирана от Илиян Джевелеков, чиято основна цел бе да привлече вниманието на членовете на Американската филмова академия, българското предложение за „Оскар“ бе приветствано и от култовия режисьор с български корени Тед Кочев.

„Благодарим на генералния консул на България в Лос Анджелис Веселин Вълчев и съпругата му Диана Вълчева за прекрасната вечер и срещата на екипа на „Вездесъщият“ с българската кино общност и специално с Тед Кочев. Благодарим и на Ирина Асиова (Irina Asiova-Diamant), за подкрепата и че ни позволи да използваме и нейни снимки“, гласи изявлението на екипа на „Вездесъщият“ в социалните мрежи.

За бащата на „Рамбо: Първа кръв“ не е новост да подкрепи родното заглавие, бранещо честта на страната на наградите „Оскар“. Припомняме, че Кочев остана впечатлен и от „Съдилището“ на Стефан Командарев, с когото се запознаха в края на 2015 г. именно покрай промотирането на филма за наградния сезон. Тогава Кочев остана възхитен, както от проекта, така и от актьорската игра на Асен Блатечки, на когото пък предлага рамо в намирането на добър агент и стартирането на кариера в Холивуд.

Дали „Вездесъщият“ ще се пребори за място в шортлистата – топ 9 на чуждоезичните ленти, ще разберем в средата на декември. Малко по-късно ще бъдат обявени и финалните номинации в категорията, като тогава ще бъдат през цедката на Академията ще преминат общо 5 филма.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ