СИНЯ ЛАМПА 

Родители на починало при операция дете: Вместо линейка, викат шефа!

„Детето ни изпадна в малигнена хипертермия по време на операция, а вместо да извикат помощ, лекарите да ходили да питат шефа какво да правят“, това разказаха пред БТВ родителите na 14-годишния Алекс Албена и Валери Захариеви, починал при зъбна операция на 14 юни 2016 г. „Никой не ни разясни каква упойка ще прилагат на Алекс”, разказа майката Албена.

Тя посочи, че още на 15- ата минута от операцията почнали да излизат лекари и да я питат има ли сина й алергия към аналгин. Разбрали, че детето е изпаднали в малигнена хипертермия, а при такива състояния трябва специален медикамент. Вместо да го потърсят от друго лечебнио заведение, лекарите потърсили шефа си Валентин Павлов. Той извикал частна линейка и стигнали до „Пирогов” за час. „Разстоянието е 8 минути”, посочи бащата Валери.

Според родителите детето е закарано там без никакви документи. „Все едно е намерено на улицата”, каза Захариев. Лекарите са осъдени на първа инстанция на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок. „Крайно смекчени присъди, ще искаме да лежат в затвора”, посочи Валери.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ