Home » България » Гюров: Няма да оттегля кандидатурата си за БНБ

Гюров: Няма да оттегля кандидатурата си за БНБ

Сподели новината

Не виждам защо на този етап бих оттеглил кандидатурата си за управител на БНБ. Това заяви председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров в студиото на „Здравей, България”.

„Харесвам спорта и състезанието. В крайна сметка съм предприел тази стъпка и съм приел номинацията от „Продължаваме Промяната” най-вече от отговорност към задачите, които предстоят пред БНБ”, подчерта той.

На въпрос дали би оттеглил кандидатурата си в хипотетична ситуация и двамата с Каримански да се оттеглят, за да се търси общ кандидат, който да обедини коалицията, отговори: „Не виждам такъв вариант като реалистичен. Имаме подкрепата на своите парламентарни групи. От друга страна, „Демократична България” също взеха решение да подкрепят моята кандидатура. За мен най-важно на този етап е в консултациите, които провеждам в парламента с отделните парламентарни групи е да спечеля подкрепата на коалицията. Предстои БСП да вземат своето решение. Проведох с тях много добри, конструктивни разговори”, уточни Гюров.

„Любомир Каримански е доста амбициозен и вече се стреми към този пост вече три парламента. Не очаквам от него да изтегли своята кандидатура”, добави той.

Гюров посочи, че засега не вижда сигнали за това как от ГЕРБ и ДПС биха гласували, освен това, което те споделят в общественото пространство. „Доколкото знам и за двете партии, все още няма конкретно решение кой кандидат да подкрепят”, каза председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната”.

Според него най-вероятно следващата сряда или четвъртък решението за избор на управител на БНБ ще влезе в пленарната зала.

Още от самото начало коалицията показа, че не се правят договорки „на тъмно”. Всички преговори и разговори, които протичат са в коалиционен формат и когато е възможно пред лицето на медиите и обществото, добави Гюров.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар