ПОЛИТИКА 

Депутат от „Воля“ за искания му имунитет: Валери Симеонов се изплю в лицето на майките, а искат на нас имунитетите

Не съм юрист, но обвиненията срещу нас са сходни. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ депутатът от „Воля“ Пламен Христов. Той коментира днешното искане на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на неговия депутатски имунитет, както и на лидера на „Воля“ Веселин Марешки и депутатката от партията Кръстина Таскова.

„Странно е, че преди да станем народни представители прокуратурата прекрати разследването, защото нямало доказателства. След като станахме депутати, 2017 година, отново започна досъдебно производство със същите доказателства. Интересно е, че сега пак ни поискаха имунитетите няколко дни, след като поискахме оставките на двамата вицепремиери. Една година нямаше никакво движение по досъдебното производство срещу нас и сега изведнъж то се задвижи. Естествено, че ще си дадем имунитетите, защото това е силата на „Воля“ – ние сме чисти като сълзи. Сред нас няма хора участвали в управлението на държавата, няма хора, които да са участвали в корупционни схеми и разграбването на България. Ние ли сме най-опасни в държавата?“, попита Христов.

„В същото време начело на държавата седи човек, който се изплю в лицето на майките на децата с увреждания. Другият вицепремиер участва в корупционни схеми за продажба на българско гражданство. Ние сме единствените, които се противопоставихме на грабителския акт на целия български парламент – едни 10 млн. лева да отидат за самолети. Станахме неудобни. Смешно е да се твърди, че г-н Марешки, който има такъв голям бизнес, и ние с колежката Таскова, които сме висши мениджъри, ще ходим и ще изнудваме шефовете на три аптеки и ще рискуваме всичко. Това е меко казано нелепо“, категоричен беше той.

От БСП заставаме като един зад Елена Йончева и Георги Михайлов. Вярваме, че са невинни и очакваме да се докаже. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти във връзка с поисканите имунитети на Елена Йончева и проф. Георги Михайлов от главния прокурор Сотир Цацаров, по-рано днес.

„Решението, което взехме като група, след като разговаряхме е следното – Елена Йончева и Георги Михайлов доброволно ще си дадат имунитетите. Разчитаме на бързо и обективно разследване, но цялата група заставаме зад тях“, каза още тя.

„Очаквам въпроса дали ще ги изключим от парламентарната група – не, няма. Двамата са ярки остриета на БСП, допускам, че със своите изказвания и своето поведение те са предизвикали такова нещо. За това ние стоим твърдо убедени, че са невинни и очакваме делото и разследването да го докажат“, завърши Корнелия Нинова.

Депутатите от ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева и проф. Георги Михайлов се отказват от имунитетите си. Припомняме ви, че това направи и депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев. Йончева заяви, че твърденията за нея са абсурдни и определи случващото се като класическа схема за сплашване.

Към момента обаче не е ясно какво ще предприемат Веселин Марешки и колегите му от „Воля“ Кръстина Таскова и Пламен Христов и дали ще дадат доброволно имунитетите си. Имунитетите на шестимата депутати бяха поискани днес от гл. прокурор Сотир Цацаров.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ