СИНЯ ЛАМПА 

Спипаха 68-годишно „муле“, прибрал 7 бона от „наборка“

68-годишен пенсионер е задържан в Казанлък по обвинение, че е съучастник в серия от ало-измами. До криминално проявения Дончо Н. криминалистите стигнали след жалба на 71-годишна жителка на близкото село Хаджидимитрово, която около 11,00 часа на 7 ноември предала на непознат мъж сумата от 6 990 лв.

Парите уж били предназначени за задържането на опасни престъпници от полицията. На същата дата на домашни ятелефон на старицата се обадил мъж, който се представил за старши инспектор от криминална полиция и обстоятелствена обяснил, как подчинените му са по дирите на опасни бандити. В списъка им фигурирало името и адреса на бабата, за да бъдели те арестувани тя трябвало да съдейства на МВР с наличните си средства.

При задържането на Дончо М. се изяснило, че е съпричастен към още четири случая на измами от началото на годината, при които възрастни мъже и жени се разделили с близо 40 000 лв. Сумите пенсионерът оставял регулярно на различни, предварително съобщени му мяста по пътищата на Северна България, като за себе си задържал малко над 10 процента под формата на хонорар.

Докато в Казанлък вървели по дирите на мулето в старозагорското Първо РУиета жалба от 33-годишна жена, според която 77-годишната ѝ баба и 83-годишният ѝ дядо са станали жертва на измама. Около 10:00 ч. На 7 ноември старците били въведени в заблуждение по телефона, че дъщеря им е пострадала при ПТП и трябва да заплатят за лечението ѝ. Измамените предали на непознат мъж, представил се за «куриер на болницата» 2600 лв. Образувано е досъдебно производство по чл.209 от НК.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ