Home » Свят » В НАТО не могат да се споразумеят за Русия

В НАТО не могат да се споразумеят за Русия

Сподели новината

Страните-членки на НАТО не могат да се споразумеят помежду си за по-нататъшни стъпки в отношенията си към Руската федерация заради ситуацията в Украйна, съобщи The New York Times. Според тях балтийските държави и Полша настояват за пълно прекъсване на отношенията с Русия, докато Франция, Германия и Турция смятат за необходимо да поддържат контакти с руското правителство, независимо от настоящата ситуация, пише ТАСС.

Междувременно на 6-7 април в Брюксел се провежда среща на външните министри на страните от НАТО. Една от обсъжданите темите са действията на алианса във връзка със ситуацията в Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг смята, че страните от алианса не трябва да правят разлика между доставките на отбранителни и нападателни оръжия за Украйна и обеща на външният министър на Украйна Дмитро Кулеба да обсъди доставката на тежко въоръжение. „Украйна води отбранителна война, така че няма разлика между доставката на отбранителни и нападателни оръжия“, каза той при пристигането си на срещата на външните министри на алианса, като подчерта, че ще обсъди с министрите доставките на различни видове оръжия, включително и тежкото въоръжение. "Страните от НАТО вече са обучили десетки хиляди украински войници. На нашата среща ще разгледаме необходимостта от допълнителни противотанкови и зенитни въоръжения, леки и тежки въоръжения и много различни начини за подкрепа на Украйна", каза Столтенберг, пише ТАСС.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.