Home » Свят » Роскомнадзор въведе „принудителни мерки“ срещу Google за „фалшификати“ за войната в Украйна

Роскомнадзор въведе „принудителни мерки“ срещу Google за „фалшификати“ за войната в Украйна

Сподели новината

Роскомнадзор обяви въвеждането на „информационни и икономически принудителни мерки“ срещу Google Corporation за „многобройни нарушения на руското законодателство“.

Те включват забрана за реклама на Google и нейните информационни ресурси, както и "информиране" на потребителите на търсачката за нарушаване на руското законодателство от страна на компанията.

Агенцията твърди, че видеохостингът на YouTube, който е собственост на Google, се е превърнал в една от ключовите платформи за разпространение на "фалшификати" за хода на "военната специална операция" в Украйна, дискредитираща руски военнослужещи.

Освен това YouTube не се бори с разпространението на информация от екстремистки организации като „Десния сектор“ и националистическия полк „Азов“. Към днешна дата повече от 12 000 такива забранени материали остават неотстранени.

Роскомнадзор също така съобщи, че от април 2020 г. видеохостингът е блокирал над 60 пъти акаунти и съдържание на руски медии, включително Russia Today, Russia 24, Sputnik, Звезда, RBC, NTV и много други, пише meduza.io.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар