Home » България » Димитър Найденов: За последните 5 години в РВД има изплатени обезщетения за близо 20 млн. лева

Димитър Найденов: За последните 5 години в РВД има изплатени обезщетения за близо 20 млн. лева

Сподели новината

„Войната в Украйна е пряка и непосредствена заплаха за националната сигурност на България“. Това каза бившият народен представител от „Демократична България“ Димитър Найденов в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“, излъчващо се по TV+ и TV1.

„След кадрите от Буча, не можем да търсим печеливша политическа позиция, можем да имаме единствено правилна. И тя е да помогнем на Украйна да се защити от агресора, като изпратим военна помощ“, каза още той.

„Закононарушенията, свързани с изграждането на кея на „ДоганСарай“, бяха установени и от разследващите органи на МВР и предадени на прокуратурата с мнение за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление. Това стана едва сега, въпреки многобройните журналистически разследвания през годините, благодарение на политическия натиск от „Демократична България“ и конкретно Комисията“ Росенец“ и сигнала до МВР на Ивайло Мирчев“, посочи Найденов.

„В Кодекса на труда са заложени обезщетения при пенсиониране в размер на 6 заплати, но чрез сключване на Колективни трудови договори, държавни предприятия и дружества многократно надхвърлят този размер. Само в “Ръководство на въздушното движение” за последните 5 години има изплатени такива обезщетения за близо 20 милиона лева, а за последната година едва четири души са получили близо един милион. Или средно по 250 хиляди на човек“, подчерта той.

„Според мен на тези суми трябва да се сложи таван, за да не се получават такива фрапиращи случаи“, коментира той.

Целия разговор можете да гледате във видеото:

[embedded content]

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.