Home » България » Руското посолство: София се стреми да се солидаризира с нацисткия режим в Киев

Руското посолство: София се стреми да се солидаризира с нацисткия режим в Киев

Сподели новината

„София се стреми да се солидаризира с нацисткия режим в Киев“ – така отговори руското посолство у нас на именуването на алеята пред сградата им на „Героите на Украйна“, а площад в близост – „Борис Немцов“.

Решението беше взето след двучасово обсъждане.

„Предизвиква недоумение пламенността на редица деятели да инициират преименуване на улици в градовете на България, където се намират руските представителства. Горещо подкрепяме инициативата на софийската администрация в случай, ако обсъжданото ново название е почит към паметта на героите на Съветския съюз“, посочват от Руското посолството в седмичния си обзор в социалните мрежи.

„Руската страна има пълно морално право да изрази решителен протест във връзка със стремежа на официална София да се солидаризира с нацисткия режим в Киев“, посочват още от представителството.

За журналиста Найо Тицин, който още преди две седмици внесе искане за преименуване на улици в столицата в подкрепа на Украйна, промените са крайно необходими. „Най-естественото нещо, което може да бъде направено в този момент, когато всички трябва да заявим своята позиция – човешка за агресията в Украйна и да дадем знак на подкрепа на този изстрадал народ“, каза той.

С мнозинство се прие и предложението украинското знаме да бъде поставено на фасадата на Столичната община. „Днес е моментът, в който всеки един от нас трябва да изрази своята позиция – това е антифашистка позиция, защото това, което виждаме в Мариупол, Буча, ще се види и в други градове, когато напуснат руснаците“, заяви Малина Едрева от ГЕРБ.

Преди заседанието пред сградата на общината се проведе и протест, организиран от партия МИР с общински съветници от БСП, които се обявиха против предложенията.

Поставете оценка:

2.8

Оценка 2.8 от 9 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.