ШАРЕН СВЯТ 

4 неща, за които Instagram моделите лъжат

Много от нас се хипнотизират, преглеждайки перфектните снимки на известните фитнес модели в социалните мрежи. Независимо дали искаме, или не, ние се сравняваме с тях, често се чувстваме виновни за това, че похапваме нездравословна храна или не прекарваме достатъчно време във фитнеса, пише Iwoman.bg.

Оказва се обаче, че има цял списък от трикове, които Instagram моделите използват, за да ни накарат да вярваме, че те знаят всичко за перфектното тяло. А всъщност знаят много повече за перфектната снимка!

Обработват снимките си

Карина Ирби, модел на бански и дизайнер, популяризира позитивното отношение към тялото, публикувайки „нефилтрирани“ снимки. Доста често тя пуска колажи, показващи разликата между истинското тяло и това след обработка на Фотошоп.

„Имам чувството, че е наистина важно да продължим да показваме на хората в социалните мрежи, че понякога не всичко е такова, каквото изглежда. Момичетата могат да изградят нереалистични очаквания за това кое е красиво и лесно постижимо“, каза Карина за обработените снимки.

Позата и ъгълът правят снимката

Повечето популярни личности, които следвате, си имат определени пози, в които застават за снимки, още повече, ако кадрите са в огледало. Дори 2см разлика в завъртането на десния крак наляво е от ключово значение! Фитнес инструкторката Джен Уидърсторм доказва това, публикувайки колаж от снимки, направени през 2 минути. На първия кадър тя е седнала и коремчето й е „щръкнало“ над клина, докато втората снимка е правена в огледалото и коремът й изглежда невероятно стегнат и плосък.

„Спонтанните“ снимки са плод на усилена работа

Работещият модел Ребека Пиърсън предизвика фурор, когато призна, че умишлено поддържа представата за идеален живот в Instagram, за да си намери работа. Тя разкрила още, че зад някои от най-популярните й снимки стои усилена подготовка. Нормално за един модел ще си помислим ние. Оказва се, че става дума за „спонтанни“ снимки като скачане във въздуха на морския бряг. Тази „спонтанност“ е коствала на приятеля й 40 минути снимане и над 300 кадъра.

Не винаги се хранят здравословно

Когато отворим профилите на всички нашумели фитнес модели, веднага ще видим колко здравословно се хранят те – овесени ядки, авокадо и бадемово мляко закачливо се подават от всяка трета снимка. Истината е, че голяма част от тези публикации са платени и с цел реклама, а каква е действителността зад кадър знаят само моделите.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ