СВЕТЪТ 

Тереза Мей получи подкрепа за сделката с Брюксел

Британският премиер Тереза Мей получи подкрепата на кабинета си относно черновата за сделка с Брюксел за излизане от Европейския съюз, предаде Би Би Си.

„Правителството ще реши какви стъпки да предприеме в интерес на Великобритания. Уверена съм, че това ще ни доближи по-близо до изпълняването на волята на британския народ, изразена на референдума. Ще дойда отново в парламента, за да го известя за резултата“, каза по-рано пред парламента Мей.

Мей свика министрите на среща в 14 часа местно време, за да ги уведоми за постигнатата договорка с Брюксел за Брекзит. Мей предупреди правителството, че Обединеното кралство ще трябва да започне подготовка за Брекзит без споразумение от 1 декември, ако дотогава не подпише с Европейския съюз договор за излизане от съюза, пише „Файненшъл таймс“. Тя обясни на министрите, че ако откажат да подкрепят нейния проект за Брекзит, планираната за ноември среща на лидерите на ЕС, на която се очаква те да одобрят споразумението за напускане на Великобритания, няма да може да се състои. След петчасово заседание на министрите Мей получи подкрепа.

Председателят на долната камара на британския парламент Джон Бъркоу заяви, че му е било казано да очаква изявление на правителството за Брекзит в четвъртък.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ