ШАРЕН СВЯТ 

Двумесечно лъвче бе открито в „Ламборгини“

Парижки полицаи откриха двумесечно лъвче на име Путин на седалката на луксозен автомобил марка „Ламборгини“ при рутинна проверка, предаде Асошиейтед прес. Проверката била извършена на известния парижки булевард „Шан-з-Елизе“.

Истинското име на малкия хищник било Путин, но на галено му викали Даду. Лъвчето било предадено на грижите на парижка агенция за защита на животните. Въпросната организация, „30 милиона приятели“, е дала под съд водача на луксозното спортно возило, взето под наем. А самият водач на МПС-то е бил арестуван от полицията, уточнява БТА.

Лъвчето Путин е третото поред, взето под закрила от „30 милиона приятели“ за изтеклия месец и шестото за годината. Организацията излезе с апел да бъде спрян незаконният трафик на диви животни във Франция. Мъничето е в добро състояние, въпреки че според ветеринарния преглед се оказало омаломощено. Липсва част от опашката му и има проблем с една от задните лапички.

Лъвчето е поставено под карантина в голям парк за диви животни източно от Париж и ще се присъедини към другите две малки, за които се грижи агенцията „30 милиона приятели“.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ