ШОУ 

Ива Давидова стана генерал заради „Боят настана“

Гласовитата фолклорна певица Ива Давидова скочи в генералска униформа за нов патриотичен проект. Песента „Боят настана“ е по текст на патриарха на българската литература Иван Вазов, а с участие се разписват и членовете на Берковска Духова Музика, които партнират в аранжимента, дело на Калоян Бакалов.

Терен за видеото дава късноантичната римска крепост Цари Мали град и в него се гърми с автентична реплика на Черешовото топче, както и с автентично въоръжение от времето на Априлското въстание. Клуб „Чакър войвода“ от Самоков правят историческа възстановка на живи картини от значимото историческо събитие.

Полицаят Владимир, с когото Давидова се сгоди миналия август, влиза в ролята на турчин, който тя застрелва по време на битката.

„Създадохме нещо ново и невиждано досега за българския музикален пазар. Тази продукция е за истински българи и патриоти, защото патриотизмът не е вълна, а убеждение, той трябва да тече във вените! Доказвам го с 15-годишната си история на професионалната сцена, през която не предадох българския фолклор, традициите и обичаите. Обичам България!“, сподели Ива Давидова.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ