ШАРЕН СВЯТ 

Кои са най-популярните пластични корекции?

В миналото пластичната хирургия е помагала при изгаряния, белези от травми и др. Още в Древна Индия и по време на Римската империя ринопластика и отопластика са били прилагани на пациенти. Интересът към операции за разкрасяване на лицето и премахване на белези обаче се увеличава след Първата световна война.

Днес работата на пластичните хирурзи е подхранвана по-скоро от суетата на хората, отколкото от необходимост. Ето кои са най-популярните пластичните корекции:

Най-популярната естетична процедура в световен мащаб е поставянето на ботокс. Редица холивудски знаменитости са почитатели на ботокса, но понякога резултатът е ужасяващ.

Най-често правената пластична операция е поставяне на силиконови импланти в бюста.

Изследване в Швеция обаче показва връзка между наличието нагръдни импланти и склонност към самоубийство и депресия при жените.

Липосукцията също е сред популярните процедури. Според американско изследване смъртните случаи при липосукция надхвърлят тези при автомобилни катастрофи.

Най-много пластични интервенции на глава от населението пък се извършват в Индия и Ливан. Например в Ливан се извършват 1 млн.и 500 хиляди корекции на външността.

Повече от 50% от пациентите, подложили се на естетични корекции, извършват друга операция до 10 години.

В България също се отбелязва ръст на пластичните интервенции с всяка изминала година. На челно място са корекциите на бюста.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ