СВЕТЪТ 

Премиерът на Полша: Русия ще нахлуе в Украйна след пускането на „Северен поток 2“

Премиерът на Полша Матеуш Моравецки заяви, че Русия може да започне настъпление в Украйна след пускането в експлоатация на газопровода „Северен поток 2“, предава РИА Новости, цитирана от Агенция Фокус.

По думите на полския министър-председател, „ескалацията на агресията“ по отношение на Киев може да последва, когато украинската газопреносна система престане да играе за Москва „толкова важна роля“. „Знам позицията на немското правителство, че това е бизнес-проект, но на изток от Одер никой не вярва в това“, цитира думите на Моравиецки агенция РАР.

Според мнението на полския премиер, „Нищо няма да спре Русия да тръгне срещу Киев“. Той обърна внимание, че руската страна влага получените от продажбата на природен газ в Европа средства в модернизация на армията си.

„Вие ще бъдете удивени от това, кого ще цитирам сега, но Ленин веднъж казал, че капиталистите са толкова алчни, че „ни продават дори въжето, на което ще ги обесим“, добави премиерът. Преди това, отбелязва РИА Новости, бе съобщено, че САЩ и Украйна са се договорили да работят съвместно срещу „Северен поток 2“.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ