СВЕТЪТ 

Британски генерал: Западът е беззащитен пред новите оръжия на Русия

Бившият командващ въоръжените сили на Великобритания Ричард Барънс призна, че Западът е беззащитен пред новите оръжия на Русия, Според Барънс новите руски оръжия поставят западните държави в уязвима позиция, пише в. „Сънди таймс“, цитиран от ТАСС.

Руснаците имат обем и потенциал в областта на въоръжението, а при нас лиспва. Това създава риск за Запада в краткосрочна перспектива, твърди генералът. Барънс смята, че руснаците много внимателно са проучили въпроса за американското военно превъзходство и как да го заобиколят.

Ричард Барънс посочи хиперзвуковите ракети на руснаците, които могат да достигнат територията на САЩ за шест минути – два пъти по-бързо от ракетите, които в момента са на въоръжение. Те много по-трудно могат да бъдат свалени, нямаме достатъчно инструменти за противоракетна отбрана, казва Барънс.

Според него руската военна стратегия се заключава в това Москва да има решаващо преимущество на разстояние, за да се победи противникът без сухопътна битка. Генералът посочва, че ако Западът мобилизира силите си, ще бъде много по-силен, но „НАТО дреме“.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ