ЛИЦАТА 

Латинка Петрова потрошила 10 коли

Латинка Петрова се обиждала, когато я питали дали използва градски транспорт, защото имала самочувствие на отличен шофьор и не била пускала волана от 20-годишна. Комедийната актриса е с изключително дълъг шофьорски стаж, в рамките на който успяла да потроши цели 9 коли. В момента карала 10-и автомобил, който също никак не бил изправен.

През изминалото лято потопите в Гърция наводнили колата на Петрова, като водата повредила двигателя. Наши майстори се опитали да одерат кожата на 74-годишната комедиантка, но тя не се подлъгала. Продължила да си кара автомобила, макар по таблото му да светели червени лампички – сигнал, че нещо не е наред. Притеснявала се само да не я спрат за рутинна проверка, защото можели да ѝ напишат солен акт. Неотдавна артистката се разминала на косъм с такъв. Отново зад волана била тя, а на седалката до нея се возела дъщеря ѝ Линда.

Двете ексцентрични дами профучали по жълтите павета и неочаквано зад тях изскочила патрулка, която им правела знаци да отбият. В същия момент Латинка не само карала с несъобразена скорост, а говорела по телефона, била без колан и пушела цигара. „Въртях волана с лакът, как да не ме спрат“, разказва театралната звезда.

Когато комисарите се надвесили над прозореца ѝ, Латинка решила да впрегне целия си талант, за да се отърве от акта, който ѝ гласяли. Веднага се разплакала с глас, започнала да се удря по главата и да крещи, че е изключително притеснена и не знае какво да прави. В същото време ръчкала в кръста щерка си Линда, която не можела да спре да се смее и се чудела как да си скрие лицето.

На полицаите им дожаляло за актрисата и се отказали да я санкционират. Не само че не я глобили, а ѝ предложили и помощта си. Те веднага се обадили да повикат пилотна кола, която карала пред Латинка по маршрута до тях, защото катаджиите се притеснили как в такова разклатено емоционално състояние грандамата на театъра ще остане адекватна на пътя. След тази случка обаче Петрова си взела поука и не допускала да тръгва на път без колан.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ