АВТО-МОТО 

Старите германски дизели: Проблемът не се решава, а „емигрира“ на изток

Източна Европа вече си спечели прозвището на „гробницата за германските дизели“. Украйна не остава назад от тази тенденция. Старите германски дизелови автомобили пристигат в Украйна и не след дълго се „нагаждат“ за местно потребление.

Най-късно след няколко месеца катализаторът и филтърът за фини частици биват свалени. „При нас те много често се запушват, защото качеството на горивото в Украйна е много лошо“, обяснява Андри Свинцицки пред „Deutsche Welle“.

В Украйна манипулирането на системата не се набива на очи, защото в страната няма конкретно предписание за това как се провежда техническия преглед.

„Германия е загрижена за околната среда, затова цените на дизелите падат. Германия разбира грижите на своите хора и харчи много пари за опазване на околната среда“, смята казва Сергий Гетиманчук.

Той е от Луск, където въздухът е силно замърсен. Въпреки това всяка седмица тук има пазар за стари автомобили. Германия вече не иска своите стари дизели. Но проблемът не се решава, а просто „емигрира“.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ