ЛИЦАТА 

Клайдерман пристигна във Варна, взривява „Конгресна“ тази вечер

Ричард Клайдерман пристигна на Летище Варна за своя голям концерт в Двореца на културата и спорта, с който ще сложи финал на световното си турне. Най-продаваният пианист на планетата ще празнува заедно с почитателите си край морето своите 40 бляскави години на сцената.

След вълнуващия концерт миналата вечер, който докосна сърцата на феновете в София, рицарят на романтичното пиано пристигна във Варна с емоционалната нагласа за още по-сърдечно преживяване. Заедно с него в Mercedes S класа се качи неговият мениджър, композиторът и продуцент Оливие Тусен и лимузината се отправи към Rosslyn Dimyat Hotel Varna, където за Клайдерман е подготвен VIP-апартамент.

Клайдерман идва със специална юбилейна програма, съставена от тотални хитове и нови композиции, с които празнува 40-годишната си сценична дейност. Сред композициите ще чуем пиеси на двамата композитори, които изстреляха в звездна орбита кариерата на Клайдерман от самото начало – Пол де Сеневил и Оливие Тусен. Ще има и специално подбрани аранжименти на филмова музика с теми от „Ново кино Парадизо“, „Титаник“, „Междузвездни войни“, „Имало едно време в Америка“, „Мисията невъзможна“.

За пръв път във Варна ще чуем в изпълнение на Клайдерман темата от „La La Land“, както и потпури от руски хитове. Ще звучат теми от Париж, както и вечната „Балада за Аделин“ – запазената марка на французина, с която той преобърна отношението на няколко поколения към пианото. Очакваме и традиционния жест към българската публика „Хубава си, моя горо“ – тема, която Клайдерман обикна и включи в програмите си от няколко години насам. Заедно със звездата на сцената в зала „Конгресна“ ще бъдат музикантите от оркестъра на Classic FM Радио.

Началото на концерта утре е от 19 часа. Влизането в зала „Конгресна“ щеее става от 18, като в този час отваря и специалният Винен бар, който ще работи също и по време на 20-минутния антракт и ще предостави на публиката на концерта възможност да разнообрази преживяването си като опита добри вина от региона.

Деликатният французин влезе в историята на съвременната музика с пионерската си мисия да популяризира пианото. Неговият New Romantic стил накара публиката от цял свят да мечтае повече. Той се събужда известен преди 40 години след изпълнението на „Балада за Аделин” и благодарение на своя талант, трудолюбие и творчески идеи успява десетилетия наред да се задържи на върха като най-популярния пианист на планетата.

До момента има над 90 милиона продадени албума, сред които невероятните 267 златни и 70 платинени диска. Ричард Клайдерман отбелязва 40 години фантастични на сцената със световно турне, което в рамките на две последователни години премина през Европа, Азия и Америка. Част от него са и българските му концерти в София и Варна.

Билетите за концерта на Клайдерман във Варна са на цени са от 35 до 85 лв., като някои ценови категории са изчерпани. Билети могат да се купят все още от касите на Двореца на културата и спорта и от партньорската мрежа на Eventim в цялата страна.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ