ШАРЕН СВЯТ 

430 лв. ни струва ски екипировката, яке – за 120 кинта

Близо 430 лв. биха ни трябвали за да се подготвим за ски сезона. Сумата ще стигне, за да си вземем пълна ски екипировка, включваща ски, щеки, очила, яке, гащеризон и ръкавици, показва проверка на „Монитор“ на ски борсата до стадион „Васил Левски“. Решим ли онлайн да снабдим с необходимите неща цената, ще ни излезе двойно по-скъпо за същите стоки.

Пазаруването за ски сезона започна още ноември и продължава до неговия край през февруари. Голяма част от потребителите оборудват както за себе си, така и цялото семейство – независимо дали са опитни, или не, те взимат най-често нови продукти, за да може комфортът да е сигурен. Ако решим да се екипираме от пазара, то цената на цял комплект няма как да е под 400 лева. Якета, които обикновено струват 120 евро в други европейски страни, у нас могат да се намерят за 120 лв.

„При нас е постоянен Черен петък“, коментира Владимир Павлов, който за поредна година продава ски екипировка. По негови думи яке, което реално струва между 400-500 лв., в момента се продава за по-малко от 200 лв. Има и якета за по 50-60 лв., но те са малко и далеч не са толкова търсени. За гащеризоните цената трудно стига над 100 лв., а термобельото също излиза 90 лв.

Цените на стоките не са високи и много от търговците препоръчват да си вземем екипировка, която да ползваме и следващите години, за да нямаме излишни харчове. За ски например ще отделим стотачка, а цената може да спадне в зависимост от марката. Щеките пък трудно минават 30 лв., но търговците често препоръчват такива от по 20 лв., защото разликата между марките не е голяма. За най-малките цените са смъкнати и докато за женски ръкавици ще дадем 30 лв., то за детски те са наполовина. Същото при гащеризоните, които за децата също са трийсетачка.

Обувките онлайн могат да стигнат 1000 лв.

Най-евтините започват от малко над 100 лв., но не са толкова търсени, нито с толкова добро качество. Средно обаче ще трябва да дадем 500 лв., ако искаме децата ни да се пързалят с хубави и качествени обувки, които няма вероятност да се откопчаят от ските.

Щеките, които не надхвърлят 30 лв., в интернет, също могат да стигнат стотачка. Според онлайн магазин за спортни стоки най-търсените им щеки са тези, струващите около 50 лв. По-малко популярни са тези от по 30 и от по 130 лв. Маските почти достигат средната цена на обувките – те са по 400 лв. в най-различни нюанси и форми. За тях предпочитанията варират от маски за по 75 лв. до такива за повече от 200 лв.

От 25 до 30 лева от гардеробите

Цените за наем на ски екипировка (ски обувки и щеки) от гардеробите в курортите варират от 25 до 30 лева на ден. Първата цифра е за възрастни на Боровец, на Пампорово стигат 29, а на Банско – 30 лв. За деца тези суми са съответно 19, 17 и 18 лева, като критерият е номерът на обувките – до 35-и. Могат да се наемат поотделно всеки от трите аксесоара, но не се знае дали ще паснат обувките на ски автоматите и рискът от дискомфорт си остава за потребителя. Комбинацията сноуборд и обувки за него е 34 лв. за възрастни и 24 за деца. За по-рядко каращите този вариант излиза по-евтин.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ