Home » Наука и технологии » Unreal Engine 5 помогна за създаването на симулация на черна дупка (ВИДЕО)

Unreal Engine 5 помогна за създаването на симулация на черна дупка (ВИДЕО)

Сподели новината

Преди Epic Games да има време да представи версията на играта Unreal Engine 5, първите интересни проекти започнаха да се появяват на неговата основа. Така например техническият арт директор на студиото Gearbox (известно с игрите Borderlands, Duke Nukem: Forever, Bulletstorm) Райън Джеймс Смит моделира математически правилен модел на черна дупка.

За целта специалистът се обединява с експерти от YouTube канала ScienceClic. Заедно те разработват надеждна симулация. В допълнение към Unreal Engine 5, Смит е използвал алгоритми за визуални ефекти от Niagara VFX, за да му помогнат да коригира някои от параметрите си за моделиране.

За съжаление, разработчикът не публикува изходния код на своя проект. Може би в бъдеще той ще коригира този пропуск. Или ще има ентусиасти, които ще създадат версия с отворен код на модела. Вижте.

[embedded content]

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар