Home » Свят » Русия ще се обърне към съда, ако Западът обяви неизпълнение на задълженията на РФ по еврооблигациите

Русия ще се обърне към съда, ако Западът обяви неизпълнение на задълженията на РФ по еврооблигациите

Сподели новината

Русия ще се обърне към съда, ако Западът обяви неизпълнение на задълженията на Руската федерация по еврооблигациите. Това заяви руският финансов министър Антон Силуанов в интервю за вестник "Известия", публикувано в понеделник.

"Разбира се, ще съдим, защото сме предприели всички необходими стъпки, за да гарантираме, че инвеститорите ще получат своите плащания. Ще представим нашите плащания в съда, потвърждавайки усилията ни да плащаме както в чуждестранна валута, така и в рубли. Това няма да е лесно, ще трябва активно да доказваме нашата теза, въпреки всички трудности“, каза Силуанов, цитиран от РИА Новости. Според него обективността на съдебната система на западните страни е силно съмнителна, тъй като настоящата криза е показала унищожаването на изконните западни ценности, основани на демокрацията и неприкосновеността на частната собственост.

Според Министерството на финансите към 1 февруари 2022 г. външният публичен дълг на Руската федерация е 59,5 млрд. долара, включително дълг по външни облигационни заеми – 38,97 млрд. долара. Общо Русия има 15 активни облигационни заема с падеж от 2022 г. до 2047 г.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар