СИНЯ ЛАМПА 

Шуменец на 32 – без книжка, блъска, бие, а глобите му… 6490 лева

32-годишен мъж от Шумен с множество нарушения по Закона за движение по пътищата e задържан в полицейското управление в Шумен след като не спрял на стоп палка и с неразумното си поведение на пътя застрашил участниците в движението, съобщиха от МВР.

Шофьорът имал наказания за шофиране без книжка, без „Гражданска отговорност“, след употреба на алкохол, след причиняване на пътен инцидент, след неизпълнение на полицейско разпореждане. Имал наложени и влезли в сила наказателни постановления на стойност 6490 лева, които не са платени.

Малко след 11 часа вчера полицейски екип работил по безопасността на движението на ул. „Самара“ в града забелязал водач на лек автомобил „Пежо 306“. Преди дни същият екип го проверил и установил, че е лишен от правото да управлява.

Униформените подали сигнал със стоп палка, но водачът ги подминал, и продължил движението си. Полицаите го последвали и му дали знак със звукова и светлинна сигнализация да спре.

В стремежа си да се укрие от полицаите мъжът започнал да обикаля с автомобила съседен квартал. На кръстовище увеличил скоростта и ударил леко лек автомобил.

Продължил, но на ул. „Самара“ бил пресрещнат от друг екип. Спрян е за проверка. При слизане от автомобила мъжът отказал да представи документи, оказал съпротива и нанесъл удар в главата на униформен служител.

В хода на проверката е установено, че водачът – 32-годишен шуменец, управлява в срок на лишаване от правото да управлява. На 1 декември бил установен да шофира, без да притежава книжка от повече от две години.

Свидетелството му било временно отнето, след като преди време не спрял на стоп палка и извършил други нарушения по ЗДвП. В началото на декември регистрационните номера на автомобила му били свалени и регистрацията била прекратена за срок от 6 месеца до плащане на дължими глоби.

Това далеч не го спряло да шофира. Днес е установено, че е зад волана на автомобил с номера, предназначени за друго превозно средство. Тестван е за алкохол и наркотици, пробата е отрицателна.

След преглед в МБАЛ – Шумен е установено, че полицаят е с открита рана. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ